Náš příběh
Zatímco velké technologické firmy začínají v garážích, naše první výrobky spatřily světlo světa v domku u mých rodičů ve Voticích. Od března 2019 tady vznikly pralinky na zakázku pro hotely, kavárny a jako firemní dárky. Stejně jako se rozvíjela naše práce, tak jsme se i my potřebovali posunout dál a ulevit rodičům od naší, jistě milé společnosti a hluku kompresoru. Po dlouhém hledání jsme se nakonec usadili v Kladně a vybudovali prostor, který jsme pro náš firemní růst potřebovali jako karamel sůl. Korona vlna s sebou přinesla velké výzvy, ale i nové příležitosti. Konečně jsme se mohli rozhoupat k vytvoření plnohodnotného e-shopu a dostat tak pralinky až k vám domů. Na konci léta 2022 jsme otevřeli naši první prodejnu v obchodním centru Westfield Chodov. Je to sice ,,jen" větší stánek, ale pro nás to je zatím největší krok a posun k vám, naši zákazníci. Můžete si zde zakoupit většinu našich výrobků a samozřejmě si i vyzvednout on-line objednávky. O prázdninách 2023 jsme se konečně přesunuli do větší výrobny v Praze, kde máme spoustu prostoru k dalšímu rozvíjení.
A kdo že to vlastně jsme?
JAKUB
“Život je jako pralinkárna. Nikdy nevíš, co ochutnáš”
Jsem hlavou, srdcem, rukama a jménem naší čokoládovny. Cestu k milovaným pralinkám jsem přitom objevil náhodou. Po angažmá v michelinské PURE C v Holandsku přišla restaurace Salabka v pražské Troji, kde jsem zcela nečekaně přičichl k cukrařině o něco více. Nádherný svět plný rozmanitosti, kreativity, ale i tvrdé dřiny a disciplíny se mi naplno otevřel a umožnil mi spojit dřívější záliby. Po určité době přišel nápad na vlastní projekt a návštěva francouzské čokoládovny Michel Cluizel rozhodla i o hlavní surovině. V březnu 2019 jsme společně s mou partnerkou Helenou otevřeli čokoládovnu Jakub Vobořil Chocolatier. Při výrobě pralinek můžu upustit uzdu své fantazii. Ať už v designu, technice nebo dokonalém vybalancování chutí - vždy je třeba odvést tu nejlepší práci. Protože se u toho dokážu i bavit, práce se stala mým koníčkem a při ochutnání je to znát.
Helča
aneb ,,Z cestovního ruchu do oázy gastro umění"
I když má Helča plnou náruč práce s naší dcerou Amálkou, je mi stále pravou i levou rukou v provozu celé čokoládovny a hlavně stánku na Chodově. Poprvé jsme se potkali v restauraci Salabka v pražské Tróji, kde pracovala jako sommeliérka a zástupkyně manažera. Sommeliérství se věnovala jen pár let. Za tu dobu se ale naučila vnímat opravdu všemi smysly barvy, vůně, chutě, které snoubíme i v pralinkách. Spojení čokolády s různými druhy koření, ovoce, ořechů nebo alkoholu pro ni nepřestává být fascinující! A naše dcera Amálka? Sice je členkou týmu teprve krátce, ale už teď jí ukazujeme řemeslo, do kterého se jednou může zapojit. ❤️
Pavel alias Bob
aneb “Kdo hledá, najde se v pralinkách”
Bob měl k čokoládě celoživotní vztah výhradně jako spotřebitel. Po celou svou kariéru pracuje v nejvyšší gastronomii. Vídáte se s ním převážně na venkovních akcích a čokoládových festivalech. V poslední době ho nejvíce baví vaše bezprostřední reakce po ochutnání.
Katka
aneb “útěk od biologie k milované cukrařině”
Před vstupem do světa pralinek studovala biologii, získala bakaláře a pokračovala na navazující magisterský obor. Tehdy jí ale došlo, že biologii dělat v budoucnu nechce. Rozhodla se jít tam, kam ji srdce táhlo nejvíce a tím byla cukrařina. Doma pekla velmi často, vzdělávala se na cukrářských kurzech, ale chyběla jí praxe, disciplína a zkušenosti z reálného provozu. Při prvním povídání s Jakubem ji nadchlo s jak skvělými surovinami se v čokoládovně pracuje, jak je vše promyšlené do posledního detailu a čokoláda tu tak dostává úplně jiný rozměr. "Kdo by potom nechtěl být součástí toho všeho?" řekla si nadšeně. A tak je tu s námi, jak sama říká, stále se učí nové a moc jí to baví.
A my? My jsme za to moc rádi! Kačka je velmi snaživá, neskutečně ochotná a loajální, plná nápadů a chuti se zlepšovat. Už si to tu bez ní nedokážeme představit, stala se součástí naší rodinné čokoládovny a je jedním z důležitých pilířů celého skvělého fungování. Díky! :)
Klára
aneb "Od HR k sociálním sítím a zpět"
Klára je členkou našeho týmu od července 2020. Vystudovala VOŠ se zaměřením na lidské zdroje a původní profesí je „HR-istou“. V posledních letech ji za srdce chytly sociální sítě i objevování on-line světa. I proto považujem za takového chameleona, kterému nevadí opouštět nudné škatulky. Ostatně, stejně jako naše pralinky. Má doma 3 kočky, ale k Eleanor Abernathyové ze Simpsonů má daleko. :) U nás má na starosti sociální sítě, marketing a veškerou spolupráci. Je to veliký dříč a jak sama říká, svět čokolády jí naprosto přirostl k srdci.
O vaší spokojenosti se na Chodově aktuálně starají
Simona, Soňa, Vendula, Eliška, Míša, Svitlana a Ivana
Navštivte naši prodejnu