Jak pracujeme

100% RUČNÍ PRÁCE

" Kvalitní francouzský základ "

Tělo našich výrobků tvoří jedinečná čokoláda rodinného podniku Michel Cluizel. Ten už od roku 1997 systematicky vyhledává nevšední fair trade plantáže a díky dlouhodobé spolupráci i důrazu na kvalitu získává jen ty nejlepší suroviny.

Michel Cluizel si dává záležet na všem, co mu jako profesionálovi projde pod rukama. Proto si nechal patentovat i ochrannou známku „Nobles Ingredients“ která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá pouze čisté kakaové máslo bez rostlinných tuků, aromat či geneticky modifikovaných surovin, třtinový cukr místo řepného a přírodní Bourbon vanilku.

Jak pracujeme
Jak pracujeme

Náplň z pečlivě vybraných surovin "

Veškeré náplně si připravujeme sami bez použití jakýchkoliv chemických konzervantů. Jedině tak si skvěle sednou s kvalitní čokoládou Michel Cluizel. Je to i jeden z důvodů, proč mají naše výrobky kratší trvanlivost. 

Chuť velkých kolekcí i jediné pralinky stojí na kvalitních ingrediencích a lásce k řemeslu.

Ty se snažíme vybírat od těch nejlepších dodavatelů a, pokud to jde, z lokální produkce. Od máku z vysočinské farmy rodiny Novákových, perfektního lyofilizovaného ovoce od pana Bláhy ze Zábřehu na Moravě, vanilky od DR.VANILKA, preclíků ze Zlína, po med z včelí farmy Cihlářovy.

" Duše vdechnutá v naší čokoládové dílně "

Konzervanty ani konzervativní vzhled v našich čokoládách nenajdete. Celý výrobní proces nám trvá 3-4 dny a to od přípravy forem, ručního malování, temperace čokolády, přípravy náplní až po vyklepávání hotových pralinek a balení. V procesu tvorby se necháváme unášet vlastní fantazií i chutěmi. Každý rok naší základní kolekci pralinek částečně obměňujeme a vymýšlíme zajímavé limitované edice. 

Tvoříme tak  " čokoládové klenoty v každém kousku "

Jak pracujeme
Jak pracujeme

" Na obalu záleží "

Když už věnujeme tolik času a péče našim pralinkám, nemůžeme samozřejmě opomenout i jejich obal. 

Prémiová elegance a čistota, funkčnost a bezpečí. To jsou naše hlavní podmínky pro balení naší čokolády. V každé krabičce pralinky před poškozením chrání voskovaný papír a vymezovací plastový blistr. V těch větších navíc ještě měkká papírová peřinka. 

Kolekce 9, 12, 24 a 48 mají navíc možnost přidání osobního věnování přímo do této krabičky.